Συμμετέχουμε στην 6η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Verde.tec

Καινοτομία & Τεχνολογία για το Περιβάλλον (29 έως και τις 31 Μαρτίου 2024) στο εκθεσιακό κέντρο Mediterranean Exhibition Centre

07-03-2024 16:00:00

Η εταιρεία μας θα συμμετάσχει στην 6η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Verde.tec Καινοτομία & Τεχνολογία για το Περιβάλλον (29 έως και τις 31 Μαρτίου 2024) στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (Mediterranean Exhibition Centre / MEC) στη Λεωφόρο Λαυρίου 301, Παιανία Αττικής.

Στο Hall 01 Stand D29a, η εταιρεία μας θα παρουσιάσει στους χιλιάδες επισκέπτες που θα περάσουν τις πύλες της Έκθεσης προϊόντα των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύουμε - διανέμουμε στην Ελλάδα για τους τομείς των: φωτοβολταϊκών πάρκων, αιολικών πάρκων, καταγραφής ενέργειας, καταγραφής μετρήσεων, μετεωρολογίας, βιομηχανίας, έξυπνων εφαρμογών IoT LoRaWAN (έξυπνων πόλεων, έξυπνων λιμανιών, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.), υδρολογίας, ρύπανσης υδάτων, ατμοσφαιρικής ρύπανσης κ.ά. αλλά και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που αναπτύσει και διαθέτει η εταιρεία μας.

Επισκεφθείτε το περιπτερό μας για να ενημερωθείτε και να δείτε πυρανόμετρα, αισθητήρες ηλιακής ακτινοβολίας, όργανα μέτρησης IV καμπύλης Φ/Β πάνελ, αισθητήρες μέτρησης θερμοκρασίας Φ/Β πάνελ, πολυαισθητήρες κλίματος, αισθητήρες ταχύτητας & διεύθυνσης ανέμου, σύστημα παρακολούθησης της ρύπανσης (Soiling Monitoring) Φ/Β Πάρκων, έξυπνες λύσεις IoT LoRaWAN κ.ά. των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύουμε (Algodue Elettronica, Campbell Scientific, Kipp & Zonen, PV-Engineering GmbH, Ingenieurburo Mencke & Tegtmeyer GmbH, Milesight κ.ά.).

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την δωρεάν είσοδό σας στην έκθεση. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή 29 Μαρτίου 10.00 - 20.00, Σάββατο 30 Μαρτίου 10.00 - 20.00, Κυριακή 31 Μαρτίου 10.00 - 19.00.

Δείτε από κοντά

Φορητή συσκευή μέτρησης μέγιστης ισχύος και Ι-V καμπύλης Φ/Β

Φορητή συσκευή μέτρησης μέγιστης ισχύος και Ι-V καμπύλης φωτοβολταϊκου πάνελ καθώς και ομάδων (strings) πάνελ ή συστοιχιών (arrays) πάνελ, ενσωματωμένη εντός σταθερής και αδιάβροχης (IP67) πλαστικής θήκης (τύπου βαλίτσας) με χειρολαβή μεταφοράς, αυτόματη βαλβίδα πίεσης και σκληρό μπροστινό πίνακα για μέχρι 1500V & 40A dc. Μοντέλο PVPM1540X της PV−Engineering GmbH, με ενσωματωμένη τροφοδοσία μπαταρίας και εξωτερικό φορτιστή μπαταρίας.

Έτσι, ο έλεγχος της ποιότητας μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης καθώς και η πιστοποίηση αυτής μπορεί να εκτελεστεί γρήγορα και οικονομικά. Αυτός ο απλός και ουσιαστικός έλεγχος, στην πράξη, εξασφαλίζει τόσο τον ιδιοκτήτη της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης όσο, επίσης, και τον εγκαταστάτη. Εκτός από αυτό, οι μετρούμενες καμπύλες Ι-V επιτραπούν περαιτέρω επεξηγήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του προς επαλήθευση φωτοβολταϊκού πάνελ ή της συστοιχίας πάνελ (string / array).

Πολυαισθητήρες All-in-one kits για Φ/Β Πάρκα

Η All-in-one μονάδα κιτ της Ingenieurburo Mencke & Tegtmeyer GmbH περιλαμβάνει αισθητήρα προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας πυριτίου (Si), αισθητήρα μέτρησης της ταχύτητας ανέμου, αισθητήρα θερμοκρασίας φωτοβολταϊκού πάνελ, αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα περιβάλλοντος χώρου.

Ο σχεδιασμός της κυψέλης του αισθητήρα πυριτίου (Si Sensor) ηλιακής ακτινοβολίας, ο οποίος αντιστοιχεί σε αυτόν ενός φωτοβολταϊκού στοιχείου, καθιστά τους αισθητήρες αυτούς ιδανικούς ως οικονομικούς αισθητήρες αναφοράς για την παρακολούθηση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η φασματική ευαισθησία, η οποία αντιστοιχεί σε εκείνη των φωτοβολταϊκών μονάδων, και ο πολύ παρόμοιος τροποποιητής της γωνίας πρόσκρουσης, επιτρέπουν την ανάλυση των φωτοβολταϊκών αποδόσεων με τη χρήση των τιμών μέτρησης από τον αισθητήρα.

Πυρανόμετρο και αλβεδόμετρο για Φ/Β Πάρκα

Η Kipp & Zonen διαθέτει πλήρη σειρά πυρανομέτρων θερμοστήλης από C' τάξεως μέχρι A' τάξεως κατά ISO 9060:2018. Διατίθεται η σειρά CMP με έξοδο σε mV και η σειρά SMP με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή και ενισχυτή με έξοδο 0 ... 1 V ή 4 ... 20 mA και RS-485. Χαρακτηρίζονται από υψηλή ακρίβεια, αξιοπιστία και υψηλό MTBF. Τα κορυφαία μοντέλα της Kipp & Zonen υπερβαίνουν σημαντικά τις απαιτήσεις του προτύπου ISO για τα A' τάξεως.

Το καταλληλότερο μοντέλο πυρανόμετρου για μια εφαρμογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιθυμητή ακρίβεια και την απόδοση, καθώς και από τον τύπο της διεπαφής σήματος που απαιτείται. Σε μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις Φ/Β πάρκων (>1 MW) οι αβεβαιότητες στην απόδοση της παραγωγής ενέργειας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κερδοφορία του έργου. Μια αβεβαιότητα μέτρησης τόσο χαμηλή όσο ένα-δυο τοις εκατό για μια μονάδα ονομαστικής ισχύος πολλών MW μπορεί να σημαίνει σημαντική διαφορά στις προβλέψεις παραγωγής ενέργειας και επομένως μπορεί να επηρεάσει άμεσα το κέρδος της εγκατάστασης.

Το σύστημα DustIQ (Soiling Monitoring) για Φ/Β Πάρκα

Το DustIQ παρέχει τις πληροφορίες στα συστήματα διαχείρισης της ηλιακής ενέργειας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε πότε και πού να καθαρίσετε. Πότε; Επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε συναγερμούς στο λογισμικό του συστήματός σας για να υποδείξει πότε έχει επιτευχθεί κάποιος λόγος ρύπανσης και ότι απαιτείται καθαρισμός. Που; Επειδή, χάρη στην οικονομική και αποδοτική τιμή του, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο μονάδων DustIQ για να παρακολουθείτε τη μεταβολή της ρύπανσης σε όλο το φωτοβολταϊκό πάρκο.


Μετεωρολογικό σταθμό All-in-one

Ο MetSens600 είναι ένας μετεωρολογικός αισθητήρας all-in-one που ικανοποιεί τις τυπικές ανάγκες παρακολούθησης του καιρού με απλότητα, όταν συνδυάζεται με οποιαδήποτε από τα εξαιρετικά ευέλικτα και επεκτάσιμα καταγραφικά δεδομένων της Campbell Scientific.

Αυτός ο αισθητήρας χρησιμοποιεί το SDI-12, RS-485, ModbusRS-485, ή NMEA RS-232 για να αναφέρει τη θερμοκρασία του αέρα, τη σχετική υγρασία, την πίεση ατμών, τη βαρομετρική πίεση, τον άνεμο (ταχύτητα, ριπή και κατεύθυνση) και τη βροχόπτωση. Αυτό το κάνει χωρίς κινούμενα μέρη, ενώ καταναλώνει μικρή ενέργεια. Μια ενσωματωμένη ηλεκτρονική πυξίδα επιτρέπει να παρέχει ακριβείς, σχετικές μετρήσεις κατεύθυνσης ανέμου χωρίς να προσανατολίζεται με συγκεκριμένο τρόπο, κάνοντας την εγκατάσταση ευκολότερη. Αυτό το ποικιλόμορφο προϊόν είναι εξαιρετικό για γρήγορη ανάπτυξη, για απομακρυσμένες τοποθεσίες, για μεγάλα δίκτυα, ως μέρος ενός πιο περίπλοκου συστήματος ή αν χρειάζεστε απλώς κάτι απλό και συμπαγές.

Μετρητή ενέργειας & Αναλυτή ισχύος

Αναλυτές ισχύος (Power analyzers) για τον έλεγχο της ενέργειας σε βιομηχανικό περιβάλλον για τοποθέτηση σε Din Rail και σε πρόσοψη πίνακα (96x96mm ή 144x144mm). Κατάλληλοι για να συνδυαστούν με Rogowski coils. Ιδανικοί για ενεργειακό έλεγχο, παρακολούθηση ηλεκτρικής ενέργειας, παρακολούθηση φορτίων μεμονωμένων μηχανών, απομακρυσμένη μέτρηση και κατανομή κόστους, για πίνακες διανομής, γεννήτριες, φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ.

Μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές μέτρησης και ελέγχου κατανάλωσης, πιστοποιημένοι κατά MID (EN 50470-1, EN 50470-3), με ενσωματωμένη θύρα επικοινωνίας ή σε συνδυασμό με μονάδες επικοινωνίας για τοποθέτηση σε Din Rail. Ιδανικοί για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέτρηση της παραγόμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τη μέτρηση της συνολικής ηλεκτρικής καταναλισκόμενης ενέργειας από μία μηχανή ή συσκευή, για τη λογιστική και τιμολόγηση των καταναλώσεων σε χώρους κατασκήνωσης, εμπορικά κέντρα, κατοικημένες περιοχές, ναυτικοί λιμένες, κτίρια γραφείων κλπ.

Λύση IoT LoRaWAN για Έξυπνη διαχείριση κάδων απορριμμάτων (Smart Waste Bin Management)

Παραδοσιακά, οι κάδοι απορριμμάτων συλλέγονται ένας-ένας σε μια σταθερή διαδρομή, η οποία δεν είναι ευέλικτη και απαιτεί περισσότερο ανθρώπινο κόπο, χρόνο και κόστος. Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα απόστασης/επιπέδου υπερήχων EM310-UDL LoRaWAN, τώρα η λύση διαχείρισης του έξυπνου κάδου απορριμμάτων της Milesight προσφέρει μια ένδειξη σε πραγματικό χρόνο του επιπέδου πλήρωσης του κάδου απορριμμάτων ανά πάσα στιγμή. Τα δεδομένα θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση των διαδρομών συλλογής απορριμμάτων.


Επιστροφή στον κατάλογο άρθρων.