Ειδικός εξοπλισμός για την κτηνοτροφία / πτηνοτροφία

Αισθητήρες μέτρησης - Καταγραφικά & Ελεγκτές - Ζυγιστικά & Ζυγαριές ζώων

Για την διαχείριση / μέτρηση της υγρασίας, της θερμοκρασίας, του επιπέδου αμμωνίας, της ποσότητας τροφής και άλλων ζωτικών παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή, χρειαζόμαστε ειδικούς αισθητήρες που να παρέχουν ακριβή ζωτικά δεδομένα για τον έλεγχο του περιβάλλοντος σε κτηνοτροφικές / πτηνοτροφικές μονάδες, σε στάβλους ή άλλες μονάδες εκτροφής ζώων, για τη βελτίωση της παραγωγής και την επίτευξη καλής διαβίωσης των ζώων (π.χ. σε βουστάσια, χοιροστάσια, χώρους εκτροφής πουλερικών για κρέας ή παραγωγή αυγών κατανάλωσης, ιπποφορβεία κλπ.). Σήμερα, η γεωργική βιομηχανία βασίζει τις αποφάσεις διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε δεδομένα πραγματικού χρόνου που δημιουργούν νέα γνώση καθημερινά.

Είναι σημαντικό οι αισθητήρες να μετρούν με ακρίβεια, να είναι στιβαροί και ανθεκτικοί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες της εφαρμογής. Οι ακριβείς μετρήσεις εξασφαλίζουν τη διατήρηση των ορθών συνθηκών ευζωίας του ζωικού πληθυσμού και τη βέλτιστη απόδοσή του. Η βλάβη ενός αισθητήρα και οι λανθασμένες πληροφορίες μπορεί να οδηγήσουν το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου της μονάδας σε ακατάλληλες ενέργειες όσον αφορά τον εξαερισμό ή την ποσότητα φωτός και να προκαλέσουν απώλειες.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την λύση που ταιριάζει στην περιπτωσή σας.

Αισθητηρες κλίματος


DOL 53 Αισθητήρας Αμμωνίας Ειδικά σχεδιασμένος για συνεχή μέτρηση της συγκέντρωσης αμμωνίας (NH3) σε κτηνοτροφικές / πτηνοτροφικές μονάδες. Μπορεί να συνδεθεί σε ένα σύστημα διαχείρισης μονάδας ζωικής παραγωγής, επιτρέποντας αυτόματη απόκριση εάν το επίπεδο αμμωνίας γίνει πολύ υψηλό.


DOL 51 Αισθητήρας Αμμωνίας Για συνεχή μέτρηση της συγκέντρωσης αμμωνίας (NH3) σε εφαρμογές με υψηλή υγρασία αέρα. Ιδανικός για να μετράει την υπολειπόμενη συγκέντρωση αμμωνίας μετά τη διέλευση του αέρα από τα φίλτρα εξαερισμού και καθαρισμού σε φάρμες ζώων.


DOL 114 Αισθητήρας Υγρασίας & Θερμοκρασίας Αισθητήρας υψηλής ακρίβειας κατασκευασμένος για χρήση σε φάρμες ζώων ή σε βιομηχανικές εφαρμογές. Με προστασία IP 67, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη αφαίρεσης του αισθητήρα κατά τον καθαρισμό του κτηνοτροφείου δηλ. αντέχει τον καθαρισμό υψηλής πίεσης.


DOL 119 Αισθητήρας CO2 Μετρά το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Είναι στιβαρός και κατάλληλος για τις σκληρές συνθήκες που υπάρχουν στην πτηνοτροφία ή στις φάρμες ζώων. Έχει προστασία IP 67, που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχος και αντέχει στον καθαρισμό υψηλής πίεσης.


DOL 18 Αισθητήρας Υποπίεσης Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ελεγκτές κλιματισμού και παραγωγής, μεταξύ άλλων για την μέτρηση ή τον έλεγχο της πίεσης σε κτηνοτροφικές μονάδες, για έλεγχο της πίεσης σε κεντρικούς αεραγωγούς κλπ. Έχει προστασία IP 67 (αντέχει τον καθαρισμό υψηλής πίεσης).


Aranet T/RH probe AR Ασύρματος αισθητήρας που είναι ανθεκτικός στην αμμωνία και είναι κατάλληλος για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του αέρα σε χώρους με υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας, όπως οι κτηνοτροφικές / πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Αισθητηρες εγγύτητας (στάθμης)


DOL 20 Χωρητικός αισθητήρας επίπεδος Είναι ένας χωρητικός αισθητήρας εγγύτητας για την ανίχνευση χαλαρών και στερεών υλικών σε γεωργικούς και βιομηχανικούς τομείς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της στάθμης σε χοάνες, λεκάνες ζωοτροφών, σιλό, κάδους ή για έλεγχο γραμμών τροφοδοσίας πουλερικών.


DOL 26 Χωρητικός αισθητήρας κυλινδρικός Ø 18mm Είναι ένας μικρός αισθητήρας κατάλληλος για τηγάνια σίτισης / ταΐστρες. Λόγω του μηχανικού σχεδιασμού, ο αισθητήρας είναι ιδανικός για χρήση σε εφαρμογές με περιορισμένο χώρο όπως εσωτερικές ταΐστρες σε πτηνοτροφεία. Με αυτόν τον τρόπο ο αισθητήρας διατηρείται μακριά από την πρόσβαση των ζώων.


DOL 27 Χωρητικός αισθητήρας κυλινδρικός Ø 30mm Ο DOL 27 και η έκδοση iDOL 27 είναι χωρητικοί αισθητήρες εγγύτητας διαμέτρου 30 mm που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση χαλαρών και στερεών υλικών. Οι λυχνίες LED που διαθέτουν υποδεικνύουν την κατάσταση των αισθητήρων. Διαθέτουν προστασία IP69k και NEMA 1/3/4/6/12/13.

Καταγραφικά / Ελεγκτές & Εκπομποί


Aranet PRO Ασύρματο καταγραφικό & IoT Gateway με εμβέλεια έως 3 Km που διαθέτει ενσωματωμένο web server και μπορεί να δεχθεί έως 100 ασύρματους αισθητήρες της σειράς Aranet ή άλλων κατσκευαστών μέσω ειδικών ασύρματων μονάδων αναλογικής εισόδου.


Aranet 0-10V DC Ο ασύρματος εκπομπός τάσης DC της σειράς Aranet συνδυάζεται με οποιονδήποτε αισθητήρα τρίτου κατασκευαστή που έχει έξοδο σήματος 0-10V DC ώστε να μπορούν να συνδεθούν με την βάση καταγραφής Aranet PRO. Στεγανότητα IP68.


CR310 Καταγραφικό ελεγκτής πολλαπλών χρήσεων, μικρού μεγέθους, με 6 κανάλια γενικής χρήσης (6 AI ή 4 DI/DO - 2 AI), 2 AO, 2 DI/DO για σύνδεση με πλήθος αισθητήρων. Μπορεί να λειτουργήσει και σαν IoT Gateway.

Όργανα μέτρησης χειρός


Agreto HFM II - Μετρητής υγρασίας σε σανό και άχυρο Είναι μια συσκευή γρήγορου προσδιορισμού για τη μέτρηση της υγρασίας και θερμοκρασίας συμπιεσμένου σανού και άχυρου. Αυτό μετριέται με την εισαγωγή της λόγχης στη μπάλα. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο.


Agreto Temperature probe Ο μετρητής θερμοκρασίας Agreto είναι μια συσκευή για τη μέτρηση της θερμοκρασίας σε γεωργικά προϊόντα. Η λόγχη εισάγεται στο υλικό. Ο αισθητήρας στο άκρο μετρά τη θερμοκρασία, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη της λαβής. Κατάλληλος για Σιτηρά, Ροκανίδια ξύλου, Σανό, Κομποστ.

Ζυγαριές για την κτηνοτροφία


Agreto Ζυγαριά για βοοειδή Η ζυγαριά βοοειδών Agreto για μικρά βοοειδή όπως απογαλακτισμένα βοοειδή, δαμαλίδες και μοσχάρια είναι μια κατασκευή κλουβιού από γαλβανισμένο χάλυβα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζώα έως 500 κιλά. Στιβαρή κατασκευή και αδιάβροχη. Είναι ιδανική για χρήση σε υγρά περιβάλλοντα και στάβλους.


Agreto Ζυγαριά για χοίρους, πρόβατα, μοσχάρια Είναι μια φορητή ζυγαριά για χοίρους, πρόβατα, μοσχάρια και άλλα μικρά ζώα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζώα έως 150 κιλά. Κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα. Στιβαρή κατασκευή και αδιάβροχη. Είναι ιδανική για χρήση σε υγρά περιβάλλοντα και στάβλους.


Agreto Ζυγαριά kit για σιλό, δεξαμενές, μύλους, αναμικτήρες ζωοτροφών Το κιτ ζυγαριάς Agreto με πόδια ζύγισης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να τοποθετήσετε εκ των υστέρων σε σιλό, δεξαμενές, μύλους, αναμικτήρες ζωοτροφών κ.λπ. εξοπλισμό ζύγισης. Τα πόδια ζύγισης είναι στιβαρά, αδιάβροχα και πολύ εύκολα στην εγκατάσταση. Το εύρος ζύγισης είναι από 3.000 έως 8.000 κιλά.

Κατάλογοι εταιρειών με σχετικά προϊόντα


Αισθητήρες υψηλής ποιότητας (χωρητικούς / στάθμης, κλίματος και διαχείρισης) για τη βελτίωση της ζωικής παραγωγής και της καλής διαβίωσης των ζώων.


Επαγγελματικός εξοπλισμός μέτρησης για αγρότες (συσκευές μέτρησης, μετρητές για γεωργικά μηχανήματα, ζυγαριές για τον γεωργικό τομέα)


Η ασύρματη IoT λύση της σειράς Aranet διαθέτει προϊόντα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, του CO2 κ.α. περιβαλλοντικών παραμέτρων για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.


Η Campbell Scientific, κατασκευάζει καταγραφικά, συστήματα συλλογής δεδομένων, αισθητήρες καθώς και προϊόντα για τη μέτρηση και τον έλεγχο που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο στον τομέα της έρευνας και της βιομηχανίας.

Καλέστε μας, να βρούμε μαζί την λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.