ΠΡΟΪΟΝΤΑ NRG Systems

Retrofit Kits ανεμογεννητριών, μέτρηση αιολικού δυναμικού, ανεμόμετρα, ανεμοδείκτες, ιστοί

NRG Systems

Στο Vermont των Η.Π.Α. το 1982, η εταιρεία που σήμερα ονομάζεται NRG Systems ιδρύθηκε με σκοπό το σχεδιασμό και την κατασκευή οργάνων μέτρησης και αξιολόγησης του αιολικού δυναμικού για τη στήριξη της αιολικής ενέργειας, μιας βιώσιμης, αξιόπιστης, οικονομικής μεθόδου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όταν η βιομηχανία αιολικής ενέργειας ήταν ακόμα στα σπάργανα. Με το πέρας άνω των 30 ετών από τότε, η εταιρική κουλτούρα της καινοτομίας έχει αναπτυχθεί και μεγαλώσει μαζί με την εταιρεία.

Σήμερα η NRG Systems εξυπηρετεί και εμπλέκεται σε πολλά στάδια σχετικά με την ανάπτυξη έργων στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, από την αξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού (αιολικό ή ηλιακό) μιας τοποθεσίας έως την εμπορική εκμετάλλευση. Θα βρείτε τα προϊόντα της να χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 150 χώρες από επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, από κατασκευαστές OEM τουρμπίνων για ανεμογεννήτριες, από κατασκευαστές έργων, από ερευνητικά ιδρύματα αλλά και από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η NRG πιστεύει ότι τα προϊόντα θα πρέπει να είναι εύκολα στη χρήση, ακριβή και καλά υποστηριζόμενα. Κάθε προϊόν της NRG έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά σας με out-of-the-box απλότητα. Τα πλήρη Met Συστήματα και οι Met Αισθητήρες της ενσωματώνονται εύκολα στα έργα σας. Οι συσκευές τεχνολογίας Lidar μεταφέρονται από θέση σε θέση με ευκολία. Η NRG σχεδιάζει προϊόντα ειδικά για εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έτσι ώστε ο πελάτης να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται, χωρίς το επιπλέον κόστος για αυτά που δεν απαιτούνται.

Είτε είστε κατασκευαστής, πάροχος υπηρεσιών, ιδιοκτήτης έργου, ή τεχνικός, σας καλούμε να διερευνήσετε πώς η απλότητα μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε εξυπνότερα, επιλέγοντας προϊόντα της NRG Systems.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της NRG Systems στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας NRG Systems που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την NRG Systems και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της NRG Systems.

Retrofit Kits ανεμογεννητριών - Αισθητήρες ανέμου για έλεγχο τουρμπίνας

Hybrid XT Retrofit Kit - Σετ μετασκευής αισθητήρα ελέγχου τουρμπίνας

Η NRG ξέροντας την ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις, και όχι απλά για αισθητήρες, έχει δημιουργήσει πλήρες σετ εξοπλισμού έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από τον προηγούμενο αισθητήρα σας στον Hybrid XT αισθητήρα. Κάθε σετ μετασκευής (Retrofit Kit) περιλαμβάνει τον αισθητήρα, το καλώδιο που απαιτείται για την εφαρμογή σας, και τη μηχανική βάση τοποθέτησης που απαιτείται για να εγκαταστήσετε τον αισθητήρα στη τουρμπίνα της ανεμογεννήτριάς σας. Υπάρχουν διαθέσιμες οι εκδόσεις των σετ μετασκευής HYBRID XT ANEMOMETER RETROFIT KIT για το ανεμόμετρο και HYBRID XT VANE RETROFIT KIT για τον ανεμοδείκτη, για τις ανεμογεννήτριες: GE 1.5MW με IceFree3 αισθητήρες, Siemens 2.3MW με KK αισθητήρες, Gamesa με IceFree3 αισθητήρες, Mitsubishi 600kW / 1MW με Nippon αισθητήρες και Mitsubishi 600kW / 1MW με IceFree3 αισθητήρες. Η NRG είναι αφιερωμένη στη δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων εξοπλισμού μετασκευής για όσους το δυνατόν περισσότερους τύπους τουρμπίνων. Αν δεν βλέπετε τον τύπο της τουρμπίνας σας να αναφέρεται εδώ, επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε αν αυτή τη στιγμή η NRG εργάζεται για την υλοποίηση μιας λύσης για τον τύπο της τουρμπίνας σας. Οι αισθητήρες ελέγχου για ανεμογεννήτριες της NRG είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για τη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας. Αυτές οι στιβαρές αλλά κομψά απλές συσκευές παρέχουν ακριβή ανεμολογικά στοιχεία αδιάλυπτα, και είναι σχεδιασμένες ώστε να χρησιμοποιούν τον ελάχιστο αριθμό εξαρτημάτων επιτυγχάνοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή απόδοση.


Hybrid XT Anemometer - Ανεμόμετρο

Ο αισθητήρας ανεμόμετρο Hybrid XT Anemometer είναι κατασκευασμένος με ένα σύστημα προστασίας δύο σταδίων των ρουλεμάν του έναντι των βλαβερών επικαθίσεων σκόνης, βρωμιάς και νερού, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ρουλεμάν και με απαίτηση συντήρησης κάθε 10 έτη, πράγμα που σημαίνει λιγότερα ταξίδια συντήρησης για τις ανεμογεννητριές σας. Ο πάγος και οι ακραίες κλιματικές συνθήκες δεν είναι πρόκληση για τη σειρά Hybrid XT. Η εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή διαχέει τη θερμότητα σε ολόκληρο το ανεμόμετρο, εμποδίζοντας τη συσσώρευση πάγου που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του αισθητήρα. Η θερμότητα που ακτινοβολείται προς την κεφαλή του αισθητήρα με την χρήση ενός θερμαντήρα 96W παρέχει άφθονη ισχύ αποπάγωσης. Με την χρήση της σειράς Hybrid XT, εξασφαλίζετε λειτουργία χωρίς προβλήματα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Όταν οι αισθητήρες ελέγχου της τουρμπίνα δεν λειτουργούν, οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ενέργεια, για αυτό οι αισθητήρες Hybrid XT έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τη διαθεσιμότητα της τουρμπίνας. Ακρίβεια: +/- (0.3 m/s + 2% της μετρούμενης τιμής). Κατώφλι ενεργοποίησης <2m/s. Περιοχή μέτρησης 0 ... 60 m/s (133 mph). Μέγιστη ταχύτητα 70 m/s (156 mph). Διατίθενται μοντέλα με τύπο σήματος: Υψηλής συχνότητας τετραγωνικής κυματομορφής, Βρόχου ρεύματος 4 ... 20mA που παρέχονται από τον αισθητήρα, Push/Pull συμβατή με εισόδους NPN ή PNP. Αλλες μορφές σήματος με την χρήση της προαιρετικής μονάδας personality module. Συνθήκες λειτουργίας -40° C ... 60° C, 0 ... 100% RH.


Hybrid XT Vane - Ανεμοδείκτης

Όταν οι αισθητήρες ελέγχου της τουρμπίνα δεν λειτουργούν, οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ενέργεια, για αυτό οι αισθητήρες ανεμοδείκτη Hybrid XT Vane έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τη διαθεσιμότητα της τουρμπίνας. Είναι κατασκευασμένος με ένα ειδικό σύστημα προστασίας των ρουλεμάν του έναντι επικαθίσεων σκόνης, βρωμιάς και νερού, που έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη διάρκεια ζωής των ρουλεμάν του και απαίτηση για συντήρηση κάθε 10 έτη, πράγμα που σημαίνει λιγότερα ταξίδια συντήρησης για τις ανεμογεννητριές σας. Ο πάγος και οι ακραίες κλιματικές συνθήκες δεν είναι πρόκληση για τη σειρά Hybrid XT διότι έχουν ειδικό μεταλλικό σχεδιασμό και θερμαντήρα 96W που παρέχει άφθονη ισχύ αποπάγωσης. Ο μοναδικός σχεδιασμός δίδυμης ουράς βελτιώνει την ακρίβεια του σε ανέμους εκτός άξονα, παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια σε συνθήκες ταραχώδους ανέμου (turbulent wind). Το σε εν αναμονή κατοχύρωσης δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της δυναμικής απόσβεσης μειώνει την ακανόνιστη κίνηση του πτερυγίου σε ριπές ανέμου (gusty winds), παρέχοντας έτσι ανώτερη απόδοση στην παρακολούθηση του ανέμου χωρίς να αυξάνεται το κατώφλι. Ακρίβεια: ± 1° με 100% εργοστασιακή βαθμονόμηση. Ανάλυση: <1°. Κατώφλι ενεργοποίησης <2.4m/s. Περιοχή μέτρησης 0° ...360°, ελεύθερη περιστροφή. Διατίθενται μοντέλα με τύπο σήματος: Υψηλής συχνότητας τετραγωνικής κυματομορφής, Βρόχου ρεύματος 4 ... 20mA που παρέχονται από τον αισθητήρα, Push/Pull συμβατή με εισόδους NPN ή PNP. Αλλες μορφές σήματος με την χρήση της προαιρετικής μονάδας personality module. Συνθήκες λειτουργίας -40° C ... 60° C, 0 ... 100% RH.


Hybrid XT Personality Module - Διεπαφή αισθητήρων Hybrid XT

Η μονάδα Hybrid XT Personality Module (PM) είναι μια διεπαφή αισθητήρων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις IceFree Hybrid XT λύσεις ελέγχου της τουρμπίνας των ανεμογεννητριών. Η μονάδα PM μετατρέπει το σήμα εξόδου του αισθητήρα στη μορφή σήματος που απαιτεί ο ελεγκτής της τουρμπίνας της ανεμογεννήτριας για τις εισόδους του της ταχύτητας και της διεύθυνσης του ανέμου. Ο τύπος του σήματος εξόδου επιλέγεται από μια λίστα προκαθορισμένων μορφών σήματος αισθητήρα, με τη χρήση του κομβίου που διαθέτει στο μπροστινό μέρος του. Οι συνδέσεις γίνονται μέσω pluggable ακροδεκτών. Μία οθόνη δύο ψηφίων παρέχει οπτική ένδειξη σχετικά με τη κατάσταση και τη λειτουργία τόσο του αισθητήρα και όσο και του PM. Διαθέτει ασφάλεια 15A για τον θερμαντήρα του αισθητήρα και δύο LED λυχνίες κατάστασης που δείχνουν την λειτουργία του θερμαντήρα (πράσινο LED) ή καμένη ασφάλεια (κόκκινο LED).


Ανεμολογικοί αισθητήρες σειράς MET

Ανεμόμετρα

Είτε διεξάγετε μετρήαεις για την εκτίμηση του ενεργειακού δυναμικού ή διαχειρίζεστε μια υπάρχουσα εγκατάσταση σε μια τοποθεσία, κάθε στάδιο των επιτυχημένων ενεργειακών έργων, αιολικής και ηλιακής ενέργειας, εξαρτάται από τα ακριβή δεδομένα της ταχύτητα του ανέμου. Η NRG προσφέρει πολλά είδη ανεμόμετρων, διαθέτοντας εκτός των άλλων και θερμαινόμενου τύπου, για να ταιριάζουν σε μια ποικιλία αποδόσεων και αναγκών της εφαρμογής σας. Διατίθεται ο τύπος RNRG Class 1 anemometer που αποτελεί την ιδανική λύση χαμηλού κόστους για τα έργα αξιολόγησης αιολικού δυναμικού που απαιτούν ένα ανεμόμετρο με συμμόρφωση κατηγορίας 1A. Ο τύπος RNRG 40C anemometer προσφέρει ακρίβεια μετρήσεων, σε οικονομική τιμή, αποδεδειγμένη στο πεδίο μετρήσεων και ήταν ένα από τα πρώτα ανεμόμετρα που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας. Ενώ ο τύπος RNRG 40H anemometer είναι η Hall Effect έκδοση του RNRG 40C και χρησιμοποιείται ως αισθητήρας ελέγχου, είτε σε μικρές ανεμογεννήτριες ή σε tracker φωτοβολταϊκών για την οριζοντίωσή τους όταν έχουμε επικίνδυνα ισχυρούς ανέμους. Το ηλεκτρικά θερμαινόμενο RNRG IceFree3 ανεμόμετρο, με την απλή και στιβαρή κατασκευή του, παρέχει μια αποδεδειγμένα αξιόπιστη λύση σε περιβάλλοντα χαμηλών θερμοκρασιών που παρουσιάζονται φαινόμενα παγοποίησης.


Ανεμοδείκτες

Τα δεδομένα της κατεύθυνση του ανέμου είναι ένα σημαντικό συστατικό της εκτίμησης του αιολικού δυναμικού μιας τοποθεσίας αλλά επίσης και ζωτικής σημασίας για τις δοκιμές απόδοσης ισχύος και ελέγχου για τα αιολικά πάρκα όταν το έργο τεθεί σε λειτουργία. Η NRG διαθέτει θερμαινόμενους και μη θερμαινόμενους ανεμοδείκτες, εξασφαλίζοντας αξιόπιστες μετρήσεις της κατεύθυνσης του ανέμου ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ο ανεμοδείκτης RNRG 200P Wind Vane είναι ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους αισθητήρες της κατεύθυνση του ανέμου σε αιολικές, ηλιακές, και μετεωρολογικές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο. Μια βαθμονομημένη σε σήραγγα ανέμου έκδοση του αισθητήρα RNRG 200P είναι επίσης διαθέσιμη. Ο θερμαινόμενος ανεμοδείκτης RNRG IceFree3 Vane είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση για τη μέτρηση της διεύθυνσης του ανέμου σε περιβάλλοντα με φαινόμενα παγοποίησης.


Ανεμολογικοί ιστοί και αξεσουάρ

NRG TallTowers - Ανεμολογικοί ιστοί

Κατασκευασμένοι από ανθεκτικό γαλβανισμένο ατσάλι, οι ανεμολογικοί ιστοί NRG TallTowers είναι αξιόπιστοι και εύκολοι στη μεταφορά τους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Δεν απαιτούνται γερανοί ή ειδικές βάσεις για την εγκατάστασή τους. Τα τμήματα των σωλήνων που αποτελούν τον ιστό συναρμόζονται μεταξύ τους και ο ιστός μπορεί να ανυψωθεί από το έδαφος χρησιμοποιώντας έναν βοηθητικό ιστό και ένα βίντσι βαρέως τύπου. Οι ψηλότερες ανεμογεννήτριες απαιτούν μετρήσεις του ανέμου σε μεγάλα ύψη όπως αυτό των 80 m. Ο ιστός 80M XHD TALLTOWER, με ύψος τοποθέτησης αισθητήρων στα 80 μέτρα, και με συνολικό ύψος ιστού 81.3 m, θα σας δώσει αξιόπιστα στοιχεία μετρήσεων κοντά ή ακριβώς στο ύψος τοποθέτησης της πλήμνης (hub) της τουρμπίνας των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων σύγχρονων τύπων ανεμογεννητριών. Διατίθενται ύψη ιστών: 80 m, 60 m, 50 m, 34 m, 10 m και 2.2m. Οι ιστοί έχουν 2 χρόνια εγγύηση.


Αξεσουάρ ανεμολογικών ιστών

Διατίθεται μεγάλη γκάμα αξεσουάρ όπως μπαλόνια σήμανσης των αντηρίδων στήριξης, αντηρίδες, αγκύρια στήριξης διαφόρων τύπων, βοηθητικοί ιστοί ανύψωσης, βίντσι βαρέως τύπου, σύστημα σήμανσης του ιστού κατά FAA, βραχίονες στήριξης αισθητήρων, κ.α.


LIDAR

Windcube Lidar

Το Windcube είναι μια συσκευή μέτρησης, εξ αποστάσεως, των παραμέτρων του ανέμου χρησιμοποιώντας παλμική τεχνολογία Doppler Lidar για την παροχή μετρήσεων υψηλής ποιότητας του ίδιου επιπέδου με αυτών που θα πέρναμε με την χρήση ενός ανεμολογικού ιστού. Είναι ένα ελαφρύ σύστημα που χρησιμοποιεί τέσσερις δέσμες λέιζερ ακτινικά και μία κάθετα προσανατολισμένη δέσμη για τη συλλογή δεδομένων μέχρι και 290 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Παρέχει μετρήσεις, ταυτόχρονα σε 12 ύψη επιλεγμένα από τον χρήστη, της οριζόντιας και κατακόρυφης ταχύτητας του ανέμου, της διεύθυνσης, της έντασης τύρβης, και της διάτμησης, εξαλείφοντας την αβεβαιότητα λόγω υπολογισμών κατά προσέγγιση (measurement extrapolation). Υπερ-φορητό με βάρος 45 kg, το Windcube μπορεί, γρήγορα και εύκολα, να εγκατασταθεί για την γρήγορη συλλογή των ανεμολογικών δεδομένων χωρίς την ανάγκη έκδοσης ειδικών αδειών. Με πολλαπλές επιλογές επικοινωνίας, IP67 προστασία, και την προαιρετική Flow Complexity Recognition (FCR) λύση για πολύπλοκης μορφολογίας εδάφη, το Windcube λειτουργεί αξιόπιστα σε οποιοδήποτε κλίμα και τοπολογία εδάφους. Υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις Windcube 100S/200S/400S που μπορούν να χαρτογραφήσουν ολόκληρα πεδία ανέμου σε περιοχές των 50 μέτρων έως 14 χιλιομέτρων με την τεχνολογία 3D Doppler Wind Lidar. Όλες οι εκδόσεις Windcube τεχνολογίας Lidar είναι ειδικά σχεδιασμένες για εφαρμογές αξιολόγησης αιολικού δυναμικού και της βελτιστοποίησης της λειτουργίας των ανεμογεννητριών.


Wind Iris Lidar

Η συσκευή Wind Iris είναι το πρώτο Lidar αφιερωμένο στην αξιολόγηση της απόδοσης της τουρμπίνας μιας ανεμογεννήτριας και στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας αυτής, παρέχοντας ακριβείς και εξαιρετικά υπολογισμένες μετρήσεις του ανέμου πέρα (upwind) από την πλήμνη της τουρμπίνας. Με βάση την κορυφαία τεχνολογία παλμικού Lidar, το Wind Iris είναι επίσης η πρώτη συσκευή Lidar τοποθετημένη σε άτρακτο ανεμογεννήτριας και δοκιμασμένη στο πεδίο, αφιερωμένη στην αξιολόγηση και βελτιστοποίηση της απόδοσης ισχύος της τουρμπίνας. Έχει 400 m εύρος μέτρησης με την αποδεδειγμένη ακρίβεια ενός ανεμόμετρου κατηγορίας 1. Χρειάζεται μισή ημέρα για την εγκατάσταση σε μια ανεμογεννήτρια. Η Wind Iris τοποθετείται στην κορυφή της ατράκτου για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετρά την οριζόντια ταχύτητα του ανέμου και την διεύθυνσή του, σε αποστάσεις των 80 έως 400 m, στο ύψος της πλήμνης μπροστά από τη τουρμπίνα και παράγει ακριβή δεδομένα για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της ανεμογεννήτριας.


Καταγραφικά (data loggers)

NRG ο κορυφαίος οίκος στις μετρήσεις ανεμολογικών παραμέτρων & αιολικών εφαρμογών


Η εταιρεία μας εφαρμόζει την τηλεργασία για το μέρος του προσωπικού μας που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει. Στα γραφεία μας υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό που τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19. Όλες οι υπηρεσίες μας και οι παραγγελίες σας εκτελούνται κανονικά. Η πιο αποτελεσματική προστασία για όλους μας είναι η υπεύθυνη στάση μας. Μένουμε Ασφαλείς #menoumeasfaleis. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών Υγείας. "Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)".