Νέα, Ανακοινώσεις και Άρθρα

σχετικά με τα προϊόντα μας και την δραστηριότητά μας

Παγκόσμια ημέρα Μετρολογίας 2021

20-05-2021 13:00:00

Η 20η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας, που εορτάζει την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης Metre Convention το 1875. Αυτή η συνθήκη παρέχει τη βάση για ένα παγκόσμιο συνεκτικό σύστημα μετρήσεων που υποστηρίζει την επιστημονική ανακάλυψη και καινοτομία, τη βιομηχανική κατασκευή και το διεθνές εμπόριο, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 2021 είναι η Μέτρηση για την Υγεία. Αυτό το θέμα επιλέχθηκε για να πληροφορήσει για τον σημαντικά ρόλο που παίζει η μέτρηση στην υγεία, και έτσι στην ευημερία όλων μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 2021 έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος επικεντρώνεται στη γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε το άρθρο

Πώς μπορούν οι αισθητήρες CO2 να μας βοηθήσουν στη μάχη έναντι του Covid-19

21-04-2021 17:00:00

Ένα από τα πράγματα που μάθαμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία είναι να είμαστε προσεκτικοί με τον αέρα γύρω μας, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. Αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε αυτόν, όταν εκπνέουν, γεμίζουν το χώρο με τον εκπνεόμενο αέρα τους. Εάν ένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει COVID-19, θα μπορούσε να γεμίσει το χώρο με μολυσμένο εκπνεόμενο αέρα.

Ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε τους εσωτερικούς χώρους ασφαλέστερους, βελτιώνοντας τον εξαερισμό για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνει παγιδευμένος μη φρέσκος αέρας από τις εκπνοές. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν δυνητικά μολυσματικά σωματίδια απομακρύνονται γρήγορα, αντί να αιωρούνται μέχρι να τα εισπνεύσει κάποιος άλλος.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας τρόπος για να μετρηθεί πόσο καλά αερίζονται οι χώροι είναι με τον έλεγχο της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. Οι άνθρωποι εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα, οπότε η ποσότητα του σε ένα χώρο σας δίνει μια ιδέα για το πόσο ο αέρας αποτελείται από τις εκπονές ανθρώπων. Δεν είναι ένας τέλειος τρόπος μέτρησης του κινδύνου, δεν θα σας πει εάν υπάρχει πράγματι ιός covid-19 στον χώρο, αλλά είναι ένας πολύ καλός αντιπροσωπευτικός δείκτης για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας χώρος. Είναι εύκολο να ελέγξετε τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ενός χώρου διότι το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή, φορητή συσκευή όπως το καταγραφικό CO2 Aranet4 HOME.

Διαβάστε το άρθρο

Πολιτική προστασίας της εταιρείας μας έναντι του Covid-19

01-03-2021 12:00:00

Η εταιρεία μας διαμορφώνει συνεχώς τις διαδικασίες της, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της με συνέπεια, αξιοπιστία και ασφάλεια τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει την τηλεργασία για το μέρος του προσωπικού μας που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει. Στα γραφεία μας υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό που τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19. Όλες οι υπηρεσίες μας και οι παραγγελίες σας εκτελούνται κανονικά. Η πιο αποτελεσματική προστασία για όλους μας είναι η υπεύθυνη στάση μας. Μένουμε Ασφαλείς #menoumeasfaleis. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών Υγείας. "Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)".

Η εταιρεία μας μετρά το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) στους χώρους των γραφείων της με την χρήση καταγραφικών Aranet4, για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα ώστε να έχουμε σωστό εξαερισμό και να μειώσουμε τους κινδύνους μετάδοσης SARS-CoV-2 (Covid-19) μέσω αερολυμάτων.

Κορωνοϊός Covid-19

18-03-2020 12:10:00

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει προκαλέσει μεγάλο βαθμό ανησυχίας σε όλη την υφήλιο. Η εταιρεία μας παρακολουθεί στενά την κατάσταση καθώς και όλα τα μέτρα και τις συμβουλές του ΕΟΔΥ. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών μας, των εργαζομένων και των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου είναι ύψιστης σημασίας για εμάς.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση, η πιο αποτελεσματική προστασία για όλους μας είναι η υπεύθυνη στάση μας. Μένουμε Σπίτι #Menoumespiti. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών Υγείας.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει την τηλεργασία για το μέρος του προσωπικού μας που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει. Στο κτίριο μας υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό που τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Παρακαλούμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας στο www.scienter.gr καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (infoscienter.gr) για την επικοινωνία μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η επικοινωνία σας μαζί μας και θα επιτευχθεί ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας. Όλες οι υπηρεσίες μας και οι παραγγελίες σας εκτελούνται κανονικά.

40 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά με νέες συνεργασίες

21-10-2019 13:30:00

Η εταιρείας μας συμπληρώνοντας 40 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά διαθέτοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσίες υποστήριξης, ενδυναμώνει την θέση της στην Ελληνική αγορά συνάπτωντας στρατηγικές συνεργασίες με τις εταιρείες Evikon MCI OÜ, Laser Diagnostic Instruments AS, MCQ Instruments, ONSET Computer Corporation για την διανομή και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

Έτσι το πορτφόλιο των προϊόντων που διανέμουμε εμπλουτίζεται με νέες κατηγορίες αλλά και ταυτόχρονα νέα καινοτόμα προϊόντα συμπληρώνουν τις κατηγορίες που για 40 χρόνια διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά.

Ολοκλήρωση έργου του Υπ. Παιδείας για αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών ΤΠΕ σε 121 σχολεία προϋπολογισμού 1.297.598,00 €

14-03-2019 18:30:00

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτέλεση της σύμβασης Νο 06/2018 του Υπ. Παιδείας "Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε 121 επιλεγμένες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" προϋπολογισμού 1.297.598,00 ευρώ από την ένωση προμηθευτών "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ - METRICA ΑΕ" στην οποία η εταιρεία μας συμμετείχε με ποσοστό 50,40%.

Το έργο περιελάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση υπολογιστών, εκτυπωτών, βιντεοπροβολέων, raspberry pi, εξοπλισμού STEM βασισμένου στο Arduino, 3D εκτυπωτών, 3D σαρωτών και ρομπότ Thymio.

Σελίδα άρθρων του blog μας | 1 | 2 | 3 | .