Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» είναι μία δράση της Κοινωνίας της Πληροφορίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 250 εργαζομένων να αποκτήσουν τυποποιημένα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά, για να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία. Η ενίσχυση υλοποιείται με την παροχή voucher συγκεκριμένης χρηματικής αξίας από 1.000 € έως και 20.000 €, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.
Η εταιρεία μας έχει εξασφαλίσει την έγκριση λύσης Internet Of Things (IoT), που επιδοτείται από το πρόγραμμα, για την κεντρική παρακολούθηση των συνθηκών περιβάλλοντος, ψυγείων κλπ με δυνατότητες αυτόματων ειδοποιήσεων που θέτει ο χρήστης, για υλικά ή προϊόντα που απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία κλπ.) κατά την παραγωγή / μεταποίησή τους ή την αποθήκευσή τους έως την τελική διάθεση αυτών στο καταναλωτικό κοινό ή άλλες επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον την διαχείριση της καταλληλόλητας αυτών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας που θέλει ή επιβάλλεται λόγω νομοθεσίας μια επιχείρηση να εφαρμόσει & να εναρμονισθεί ώστε να βελτιώσει την λειτουργία της με την αποφυγή & έγκαιρη ειδοποίηση για τυχόν ακατάλληλες συνθήκες παραγωγής ή αποθήκευσης υλικών / προϊόντων.
Αιτήσεις Χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.
Η ωρίμανση μετά τη συγκομιδή είναι μια διαδικασία που φέρνει τα άγουρα φρούτα και λαχανικά στην κατάλληλη κατάσταση ποιότητας για την αγορά των προϊόντων από τους καταναλωτές. Προκειμένου να επιταχυνθεί η ωρίμανση, χρησιμοποιείται μια συνδυαστική προσέγγιση, δηλαδή φυσικές και χημικές επιδράσεις. Αυτό συνεπάγεται ρύθμιση των επιπέδων αιθυλενίου, διοξειδίου του άνθρακα, θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας περιβάλλοντος σε ειδικά εξοπλισμένους χώρους - τους χώρους ωρίμανσης.
Όντας μια φυσική αυξητική ορμόνη, το αιθυλένιο έγινε αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης και μάλιστα έλαβε το όνομα «αέριο μπανάνας» σε αυτόν τον κλάδο. Κατά την αναπνοή των φυτών, τα φυτά απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου (πολύ σημαντικό για τον μεταβολισμό των φρούτων και λαχανικών) και την επίδραση του αιθυλενίου, και ως εκ τούτου καθυστερεί την ωρίμανση. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης, η θερμοκρασία του αέρα συνήθως πρέπει να βρισκεται σε προκαθορισμένα όρια και είναι απαραίτητη η διατήρηση της σχετικής υγρασίας (RH) σε κατάλληλο υψηλό επίπεδο.
Τα προϊόντα της Evikon MCI (Ανιχνευτές - Εκπομποί) E2218 (T/RH), E2228 (T/RH), E2608-CO2, E2608-C2H4, E2618-CO2, E2618-C2H4, E2638-CO2, E2638-C2H4, E2648-CO2 μπορούν να σας βοηθήσουν στον έλεγχο των σωστών συνθηκών στους χώρους ωρίμανσης. Δείτε τα προϊόντα εδώ.
Διαβάστε το άρθροΟι θάλαμοι ζύμωσης και εμφιάλωσης σε ένα ζυθοποιείο χρειάζονται ειδικό έλεγχο καθώς αποτελούν τομείς αυξημένου κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων. Κατά τις δύο αυτές διαδικασίες, υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και αζώτου (N2) που υπερβαίνουν τις επιτρεπόμενες τιμές: CO2: 5000 ppm (TWA - Χρονικά σταθμισμένος μέσος όρος σε μια 8ωρη εργάσιμη ημέρα και για 40ωρη εβδομαδιαία εργασία) και 40000 ppm (STEL - Όριο βραχυπρόθεσμης έκθεσης κατά μέσο όρο 15 λεπτών). Ν2: ασφυξιογόνο σε <19,5% Οξυγόνου (PEL - Επιτρεπόμενο όριο έκθεσης).
Η Evikon MCI προσφέρει μια σειρά οργάνων για μετρήσεις των παραπάνω αναφερθέντων αερίων καθώς και μια μονάδα σήμανσης EK30 για οπτικούς και ηχητικούς συναγερμούς για να προειδοποιεί τους ανθρώπους για επικίνδυνες συγκεντρώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου.
Τα προϊόντα της Evikon MCI (Ανιχνευτές - Εκπομποί) E2608-CO2, E2608-O2, E2618-CO2, E2618-O2, E2638-CO2, E2638-O2, E2648-CO2, E2648-O22 μπορούν να σας βοηθήσουν στην ασφάλεια του ζυθοποιείου σας. Δείτε τα προϊόντα εδώ.
Οι περιοχές κινδύνου που σχετίζονται με επικίνδυνα αέρια στα οινοποιεία περιλαμβάνουν: τις αποθήκες για την φύλαξη της συγκομιδής των σταφυλιών, τις αίθουσες ζύμωσης και εμφιάλωσης καθώς και τα κελάρια βαρελιών. Αυτοί οι ασφυκτικά γεμάτοι και περιορισμένοι σε όγκο χώροι πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για την έγκαιρη πρόληψη επικίνδυνων συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα, αζώτου, αργού, διοξειδίου του θείου, όζοντος και αιθανόλης.
Η Evikon MCI προσφέρει μια σειρά οργάνων για μετρήσεις των παραπάνω αναφερθέντων αερίων καθώς και μια μονάδα σήμανσης EK30 για οπτικούς και ηχητικούς συναγερμούς για να προειδοποιεί τους ανθρώπους για επικίνδυνες συγκεντρώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου.
Τα προϊόντα της Evikon MCI (Ανιχνευτές - Εκπομποί) E2608-CO2, E2608-O2, E2608-O3, E2608-SO2, E2618-CO2, E2618-O2, E2618-O3, E2618-SO2, E2638-CO2, E2638-O2, E2638-SO2, E2648-CO2, E2648-O2, E2648-O3, E2648-SO2 μπορούν να σας βοηθήσουν στην ασφάλεια του οινοποιείου σας. Δείτε τα προϊόντα εδώ.
Οι υδροφθοράνθρακες (HFC) ή αλλιώς το "φρέον" είναι ευρέως διαδεδομένα ψυκτικά αέρια στην αγορά σήμερα. Συχνά χρησιμοποιούνται σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές ψύξης, όπως στις μεταφορές προϊόντων με φορτηγά ψυγεία, στις παγομηχανές, σε ψυκτικούς πάγκους, σε μηχανήματα ψυγείων αυτόματης πώλησης, σε ψυγεία βιτρίνες, σε ψυκτικούς θαλάμους, σε αποθήκες και σε κλιματιστικά χώρων.
Τα ψυκτικά αέρια που χρησιμοποιούνται κυρίως σε αυτές τις εφαρμογές περιλαμβάνουν τα R-23, R-134A, R-404A, R-407A, R-407C, R-410A, R-417B, R-507, R-508A. Αυτοί οι HFC δεν είναι τοξικοί αλλά ούτε εύφλεκτοι υπό κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος (ταξινόμηση ασφαλείας Α1). Ωστόσο, έχουν υψηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), επομένως τα συστήματα ψύξης που βασίζονται σε HFC / "φρέον" πρέπει να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες απαιτήσεις ασφαλείας: Πρότυπο EN378 - εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού μέτρησης όπως ανιχνευτές διαρροής αερίων, Κανονισμός ΕΕ 517/2014 για τα φθοριούχα αέρια (F-Gas) - πρόληψη εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Τα προϊόντα της Evikon MCI (Ανιχνευτές - Εκπομποί) E2608-HFC, E2618-HFC, E2630-HFC, E2638-HFC, E2648-HFC μπορούν να σας βοηθήσουν στην συμμόρφωση με τους κανονισμούς.
Διαβάστε το άρθροΤα Ασύρματα Συστήματα Παρακολούθησης Συνθηκών στις καλλιέργειες, όπως πχ το HOBOnet της ONSET ή το σύστημα Aranet, με τη συλλογή τοπικών δεδομένων καιρού και άλλων παραμέτρων κρίσιμων για τις καλλιέργειες βοηθούν τους καλλιεργητές να μειώσουν τη χρήση νερού και τα λειτουργικά έξοδα, να βελτιώσουν την ποιότητα των καλλιεργειών τους και να τις προστατεύσουν από κλιματικούς κινδύνους όπως ο παγετός και η υψηλή θερμοκρασία.
Οι καλλιέργειες, και ειδικά αυτές που έχουν μικροκλιματικές διακυμάνσεις, μπορούν να επωφεληθούν από τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων για πιο λεπτομερή παρακολούθηση της βροχής, της θερμοκρασίας, της σχετικής υγρασίας, της υγρασίας εδάφους και της ηλιακής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες σε ολόκληρη την καλλιέργεια, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ένα καλύτερο μοντέλο για το χρονοδιάγραμμα των συγκομιδών τους και επιτρέπει στους διαχειριστές των καλλιεργειών να λαμβάνουν τα δεδομένα μέσω του διαδικτύου και να παρακολουθούν τις συνθήκες της καλλιέργειας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται την περιοχή.
Διαβάστε το άρθρο