Η μακροχρόνια μέτρηση θερμοκρασίας καθώς και η καταγραφή των συνθηκών θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική στη φαρμακευτική βιομηχανία, στην βιομηχανία τροφίμων και την εστίαση, τις διαδικασίες παραγωγής, την αποθήκευση προϊόντων, στα εργαστήρια δοκιμών και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Μόλις καταγραφούν, τα δεδομένα μέτρησης της θερμοκρασίας μπορούν να αξιολογηθούν στατιστικά. Αυτό παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τον άνθρωπο και την ποιότητα του προϊόντος.
Στην ασφάλεια τροφίμων HACCP, για τη βιομηχανία τροφίμων και τις επιχειρήσεις εστίασης, απαιτούνται κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας στην αποθήκευση τροφίμων. Επίσης απαιτεί κατά την παραλαβή των τροφίμων την μέτρηση της θερμοκρασίας παραλαβής (κυρίως για αυτά που διατηρούνται σε ψύξη ή κατάψυξη, αλλά και για προϊόντα που διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Η μέτρηση της θερμοκρασίας των προϊόντων και η τήρηση σχετικού αρχείου αποτελεί νομική απαίτηση. Η θερμοκρασία των προϊόντων αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο αποδοχής ή απόρριψής τους. Η μέτρηση της θερμοκρασίας των προϊόντων γίνεται κατά την παραλαβή, την αποθήκευση - διατήρηση, την επεξεργασία, την πώληση, τη μεταφορά.
Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την λύση που ταιριάζει στην περιπτωσή σας.